Zimní AKCE až 42 % na veškerý KRATOM!
Mrkněte na naši novinku KRATOM CRUMBS
×
Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Káva
  3. Čerstvě pražená káva EL SALVADOR VEGA APA 300 g

Čerstvě pražená káva EL SALVADOR VEGA APA 300 g

POPIS: 100% výběrová káva ze Salvadoru. Ideální na alternativní přípravu kávy (aeropress, v60, chemex, apod.) země: El Salvadoroblast: Apaneca - Ilama... celý popis
Dostupnost
Skladem
340,00 Kč
295,65 Kč
bez DPH
g
Číslo produktu:340
Výrobce:COP COFFEE
Hmotnost:300 g
  • Kompletní specifikace
  • Čerstvě pražená káva EL SALVADOR VEGA APA 300 g
    Čerstvě pražená káva EL SALVADOR VEGA APA 300 g
    Skladem
    340,00 Kč
    295,65 Kč bez DPH
  • g
Kompletní specifikace

POPIS:

100% výběrová káva ze Salvadoru. Ideální na alternativní přípravu kávy (aeropress, v60, chemex, apod.)

země: El Salvador
oblast: Apaneca - Ilamatepec
farma: El Carrizal
farmář: Andres Salaverria
odrůda: Coffea arabica
druh: Red Bourbon
metoda zpracování: naturální
chuť: sladká
profil: karamel, kakao, ořechy

 

NÁVOD NA PŘÍPRAVU:

V60, CHEMEX
Osvědčil se nám recept inspirovaný šampionem baristů Tetsu Kasuyou. Používáme středně hrubou až hrubě mletou kávu. Na 20 g kávy použijeme celkem 300 ml vody (tedy poměrem 1:15 vypočítáme množství kávy a vody i pro menší v60). Papírový filtr propláchneme horkou vodou, teplota cca 94-95°C. V60 položíme na hrnek a toto celé na kuchyňskou váhu (chemex rovnou na váhu). Poté nasypeme kávu, zalijeme prvním dílem vody a postupně přiléváme po určitém čase pokaždé 60 ml vody. Schéma je jednoduché:
0:00 -> 60ml
0:30 -> +60ml
1:15 -> +60ml
2:00 -> +60ml
2:45 -> +60ml
3:30 -> hotovo!

Příprava je trochu delší než zmáčknutí tlačítka automatického kávovaru, výsledek ovšem stojí za to!

FRENCH PRESS
Používáme hrubě mletou kávu v poměru 8g na každých 100ml vody. Kávu v nádobě zaléváme horkou ale nikoliv vařící vodou (ideální teplota 94-95°C). Po zalití přiklopíme vrchním dílem (nestlačujeme), necháme 3-5 minut (nejlépe je čas ozkoušet podle chuťových preferencí. Delší doba = více kofeinu = více hořkosti) extrahovat, poté promícháme, stlačíme vrchním dílem se sítkem a celý obsah přelijeme do jiné nádoby. Ve french pressu kávu nikdy nenecháváme stát.

Zboží zařazeno v kategoriích
Nepropásněte novinky, akce a slevy!
Můžete se kdykoli odhlásit.
Rozvoz specialit

Naše zdravá kuchyně s rozvozem obědů do vybraných míst ve východních Čechách.

Kontakty
Logo
Bc. Marek Srubjan
Bc. Marek Srubjan
(po - pá, 8:00 - 17:00)
Copyright © 2021 - Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz