Můžete se kdykoliv odhlásit.
Čerstvě pražená káva RWANDA SEGIN 300 g

- Kompletní specifikace
- Čerstvě pražená káva RWANDA SEGIN 300 gNení skladem290,00 Kč252,17 Kč bez DPH
POPIS:
100% výběrová káva z Rwandy. Ideální na alternativní přípravu kávy (aeropress, v60, chemex, apod.)
země: Rwanda
oblast: Nyaruguru District
produkce: Fugi CWS (stanice zpracovávající kávu od cca 850 producentů)
odrůda: Coffea arabica
druh: Red Bourbon
metoda zpracování: promytá
chuť: sladká, ovocitá
profil: květiny, med, mango
NÁVOD NA PŘÍPRAVU:
V60, CHEMEX
Osvědčil se nám recept inspirovaný šampionem baristů Tetsu Kasuyou. Používáme středně hrubou až hrubě mletou kávu. Na 20 g kávy použijeme celkem 300 ml vody (tedy poměrem 1:15 vypočítáme množství kávy a vody i pro menší v60). Papírový filtr propláchneme horkou vodou, teplota cca 94-95°C. V60 položíme na hrnek a toto celé na kuchyňskou váhu (chemex rovnou na váhu). Poté nasypeme kávu, zalijeme prvním dílem vody a postupně přiléváme po určitém čase pokaždé 60 ml vody. Schéma je jednoduché:
0:00 -> 60ml
0:30 -> +60ml
1:15 -> +60ml
2:00 -> +60ml
2:45 -> +60ml
3:30 -> hotovo!
Příprava je trochu delší než zmáčknutí tlačítka automatického kávovaru, výsledek ovšem stojí za to!
FRENCH PRESS
Používáme hrubě mletou kávu v poměru 8g na každých 100ml vody. Kávu v nádobě zaléváme horkou ale nikoliv vařící vodou (ideální teplota 94-95°C). Po zalití přiklopíme vrchním dílem (nestlačujeme), necháme 3-5 minut (nejlépe je čas ozkoušet podle chuťových preferencí. Delší doba = více kofeinu = více hořkosti) extrahovat, poté promícháme, stlačíme vrchním dílem se sítkem a celý obsah přelijeme do jiné nádoby. Ve french pressu kávu nikdy nenecháváme stát.