Můžete se kdykoliv odhlásit.
- Úvod
- Zdravá výživa
- Bezobalové
- Cizrna - římský hrách (volně)
Cizrna - římský hrách (volně)
- TOP produkt

- Kompletní specifikace
- Cizrna - římský hrách (volně)sklademcena od 24,00 Kčcena od 20,87 Kč bez DPH
Cizrna, které se říká i „římský hrách“, patří mezi kvalitní luštěniny, které jsou velmi prospěšné. Na rozdíl od podobných luštěnin navíc nenadýmá a je vhodnou potravinou pro osoby alergické na lepek. Dokáže snižovat hladinu škodlivého LDL cholesterolu , kladně působí na trávení a snižuje hladinu cukru v krvi. Konzumuje se vařená nebo tvoří základ stále oblíbenějšího hummusu.
Tento produkt vážíme na Vámi zvolenou gramáž. K balení používáme pouze ekologické a recyklované materiály. Etikety jsou klimaticky neutrální, bělení probíhá bez chloru a lepidlo funguje na vodní bázi.
Složení: Hrách římský cizrna.
Země původu: Argentina / Rusko / Turecko.
Skladování: Skladujte v suchu, chladu a temnu.
Použití: Nejznámější pokrmy z cizrny jsou jednoznačně pomazánka hummus a smažené koule falafel – pokrmy typické pro dálný východ. Použít ji můžeme do salátů, kaší, jako základ veganských pomazánek, do kari. Výborná je také jako součást zeleninových směsí a omáček, v kuskusu nebo jen tak pražená na oleji.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
energetická hodnota: 1508 kJ / 357 kcal;
tuky: 5,1 g;
nasycené mastné kyseliny: 0,7 g;
sacharidy: 57 g;
cukry: 4,3 g;
vláknina: 3,1 g;
bílkoviny: 20 g;
sůl: 0,03 g.
Příprava:
Probranou a propláchnutou cizrnu namočte na 6 – 12 hodin, ideálně přes noc. Propláchněte a vařte cca 2 hodiny do měkka. Použitím tlakového hrnce zkrátíte dobu přípravy. Dobře připravená cizrna má máslovitou konzistenci.
TIP:
- Namáčejte cizrnu ve slané vodě, rychleji pak změkne.